De uit Brooklyn afkomstige new-wave en synthpop sensatie Nation of Language is er eentje om nauw in de gaten te houden en flink naar uit te kijken!

Hun debuutalbum ‘Introduction, Presence’ werd al de hemel in geprezen door Pitchfork en Stereogum, maar de vruchten ervan plukken kon niet nog even niet door de welbekende schaduw die over 2020 en 2021 lag. Dit betekende echter niet dat Nation of Language stil bleef zitten, want eind 2021 volgde daar al het prachtvervolg met toepasselijke titel ‘A Way Forward’. Wederom staat deze boordevol met melancholische, synth driven popsongs. NME noemde het al 'A true modern-day classic', eentje die teruggrijpt naar een decennium waar de synthwave haar hoogtijdagen beleefde met The Cure, Depeche Mode en New Order. Daar staat Nation of Language niet alleen in, gezien ook de populariteit van een Twin Shadow en Future Islands.

Nu, in 2022, wordt er aan alle kanten hard aan ze getrokken en mogen we in Vera onze handjes dichtknijpen dat we een plekje hebben weten te bemachtigen in het tourschema.