Het lijkt wel de beste manier om in Nederland gelanceerd te worden: een optreden bij DWDD en natuurlijk een plekje op ons eigen Eurosonic. Het liefst maar meteen in Vera, maar ergens anders in de stad mag ook. Dit is het pad gevolgd door Navarone.

Na het uitbrengen van het eerste album ‘A Darker Shade of White’ (geproduceerd in Nashville door Grammy Award-winnaar Vance Powell, bekend als de muzikale rechterhand van Jack White) werd Nederland getrakteerd op een beste portie seventies rock , overgoten met soundscapes en krachtige hoge zang. Vier jaar lang hebben de mannen uit Nijmegen de tijd gehad te werken aan de eigen stijl, wat met overtuiging van het album druipt. Zodra een groep muzikanten goed op elkaar zijn ingespeeld kan het bijna niet meer mis gaan, blijkt wel.

Nu kan ik het succes van Navarone natuurlijk niet zo maar op naam van Eurosonic of Van Nieuwkerk zetten, niet bij deze band. Wat een platen! Ik citeer: ‘fantastische producten verkopen zichzelf.’ Ja ja, dit is niet de eerste keer dat de groep na Eurosonic Groningen weer aandoet. Een jaar terug stonden ze de Grote Zaal al met het werk van ‘A Darker Shade of White’ te vullen. Met succes! Vanavond staan ze er zowaar weer, en ligt ook eindelijk het tweede album vers in de schappen. Wederom heeft de band Powell zo ver weten te krijgen het geheel te mixen. Het resultaat draagt de naam ‘Vim and Vigor’ en lijkt wat meer losgelaten met een nadruk op de aanwezige groove, vergeleken met zijn voorganger. Een loeiharde live-act is het sowieso, heb ik mij laten vertellen. Dat moet ook wel, als je uitverkochte clubshows verzorgt terwijl je hier en daar een aantal van de grotere festivals meepikt (Zwarte Cross, Sziget). Luisteren die plaat, ik heb er zin in!

- Merijn