Het Nijmeegse Navarone is een veelzijdige band, die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternative rock. Denk aan een Seventies clash met de Nineties, afgetopt met een flinke vleug hedendaagse stoner.

Door de enorm energieke en sterke live-reputatie is Navarone de afgelopen jaren uitgegroeid tot een graag geziene gast op festivals als Sziget, Reeperbahn en natuurlijk Eurosonic/Noorderslag. Verder verzorgden ze supports voor Extreme, Golden Earring en Uriah Heep en waren ze zelf headliner op verscheidene clubtours, die ze in 2013 en 2014 al in VERA brachten.

De band heeft reeds 3 studio albums, een live DVD en een EP op zak en eind 2018 staat de release van het vierde studio album “SALVO” gepland. Verwacht een nog hoger niveau dan tevoren in termen van composities en productie, maar ook in termen van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is duidelijk: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst van de ROCK in de palm van hun handen.