Het power trio Nebula uit Los Angeles brengt een kosmische cocktail van zware riffs, elektrische blues en psychedelische spacerock. De gitaar georiënteerde sound geïnspireerd op Jimi Hendrix, The Stooges en MC5 is dynamisch, zoekt de grenzen op, maar trekt het tegelijkertijd volledig de 21e eeuw in. In 1998 kwam debuut EP 'Let It Burn' uit, waarop meteen duidelijk werd dat Nebula een belangrijke naam zou worden binnen het genre.

De laatste release, het mini-album 'Heavy Psych', kwam uit in 2009 en weet ons nog steeds mee te sleuren in een mysterieuze trip door het universum. Na 13 jaar wachten op een nieuw studio album is er goed nieuws: 'Holy Shit' komt 7 juni uit op het label Heavy Psych.

Als support krijgen we de Zweedse stonerrock/heavy metal band The Quill over de vloer. Ze zijn actief sinds de jaren '90 en weten van geen stoppen. Inspiratie halen ze uit iconische 70's bands als Deep Purple en Black Sabbath, maar ook uit 90's grunge à la Soundgarden en Alice in Chains. In 2017 kwam het album 'Born from Fire' uit, waarop de originele zanger Magnus Ekwall weer present is.

Nebula - Man's Best Friend
THE QUILL - Stone Believer (OFFICIAL VIDEO)