Ook in 2013 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel – in een container. De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision naast de inrichting en artwork ook weer een zeefdrukdemonstratie gaat geven op de zaterdagmiddag.

Daarnaast is er (bij goed weer) elke avond (vanaf 19.00) een artshop waar je kaarten, posters, shirts en bandmerchandise kunt kopen.

Zaterdag 24 augustus, vanaf 14.00 uur.
Demonstratie van de zeefdruk-techniek op linnen tasjes. Deze kun je gratis meenemen.

The Black Atlantic
Geert van der Velde is de drijvende kracht achter The Black Atlantic en tevens de bedenker van het concept containersessies op Noorderzon. Net terug van plaatopnames in LA, trapt hij vandaag solo de VERA & Lepel containersessies af met zijn ingetogen gitaarliedjes.

Fire Harvest
Ooit gehoord van een “country/slowcore supergroup”? Nu wel. Deze Utrechters zijn of waren allemaal terug te vinden in andere bands als We vs. Death, Lost Bear, Audiotransparent en This Leo Sunrise. Geen uptempo, dansbare nummers hier maar dat is ook nergens voor nodig. Meeslepend is het daarentegen wel. Op een heule goede manier!

Rats on Rafts
Post-punk en wave gewoon uit Rotterdam, want ja waarvandaan anders? En door vier twintigers gebracht alsof het uit de jaren ‘80 komt! Zetten ze vorige editie heel Eurosonic en Noorderslag nog op z’n kop, nu de beurt aan Noorderzon. Voor fans van The Fall en Echo and the Bunnymen.

Samen met Lepel Concerts streeft VERA ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?

Programma:

19.30 en 20.10 The Black Atlantic
21.00 en 21.40 The Fire Harvest
22.30 en 23.30 Rats on Rafts

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.