Ook in 2013 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel – in een container. De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision naast de inrichting en artwork ook weer een zeefdrukdemonstratie gaat geven op de zaterdagmiddag.

Daarnaast is er (bij goed weer) elke avond (vanaf 19.00) een artshop waar je kaarten, posters, shirts en bandmerchandise kunt kopen.

Zaterdag 24 augustus, vanaf 14.00 uur.
Demonstratie van de zeefdruk-techniek op linnen tasjes. Deze kun je gratis meenemen.

Afterpartees
Volgens de garagekenners van de platenzaak Elpee is dit dé nieuwe garagerock band van Nederland. Afterpartees treden in de voetsporen van Mozes And The Firstborn en onze eigen Traumahelikopter! Helemaal uit Horst, Limburg, zetten ze eerder dit jaar de Vera kelderbar op z’n kop, vandaag een container!

Meadowlake
Niet alleen maar gerammel en gefeest deze zaterdag, bij Meadowlake dien je even je mond te houden. Dat moet geen probleem zijn, deze opkomende Groningse band heeft al heel wat zieltjes moeiteloos meegevoerd met hun betoverende, dromerige soundscapes/postrock.

Apneu
Zaterdag garagerockdag! Genoten van Afterpartees, of ze helaas gemist? Apneu kan er ook wat van, vrolijk rammelende liedjes met onweerstaanbare melodieën en een hoog lalala-gehalte. Deze afsluiter van ons programma wordt een groot feest, laten we de container alvast afbreken!

Samen met Lepel Concerts streeft VERA ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?

Programma:

19.30 en 20.10 Afterpartees
21.00 en 21.40 Meadowlake
22.30 en 23.30 Apneu

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.