Ook in 2013 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel – in een container. De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision naast de inrichting en artwork ook weer een zeefdrukdemonstratie gaat geven op de zaterdagmiddag.

Daarnaast is er (bij goed weer) elke avond (vanaf 19.00) een artshop waar je kaarten, posters, shirts en bandmerchandise kunt kopen.

Zaterdag 24 augustus, vanaf 14.00 uur.
Demonstratie van de zeefdruk-techniek op linnen tasjes. Deze kun je gratis meenemen.

I am Oak
Wie kent I am Oak eigenlijk nog niet? De Utrechtse folkheld Thijs Kuijken speelt vanavond een solo show, wat toch wel extra intiem is in onze mooie container. Haal die kaarten voor het te laat is, deze zou zomaar heel snel uitverkocht kunnen zijn!

Amber Arcades
Amber Arcades is de band rond de Utrechtse Annelotte de Graaf, die werkelijk prachtig kan zingen. Bloedmooie dreamfolk maakt ze, meeslepend en extra overweldigend door de band om haar heen die ervoor zorgt dat je niet loom in slaap sukkelt. Voor liefhebbers van Bon Iver, Lightning Dust en verder voor iedereen die van mooie muziek houdt.

Ping Pong Tactics
Deze drie mannen zijn opgegroeid in het Meetjesland, een regio in Vlaanderen waar het leven niet automatisch 100% oké is. Gelukkig zijn ze er helemaal bovenop gekomen, zodat ze vandaag hun ervaringen kunnen delen met hun post-punk band Ping Pong Tactics.

Samen met Lepel Concerts streeft VERA ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?

Programma:

19.30 en 20.10 I am Oak
21.00 en 21.40 Amber Arcades
22.30 en 23.30 Ping Pong Tactics

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.