Ook in 2013 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel – in een container. De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision naast de inrichting en artwork ook weer een zeefdrukdemonstratie gaat geven op de zaterdagmiddag.

Daarnaast is er (bij goed weer) elke avond (vanaf 19.00) een artshop waar je kaarten, posters, shirts en bandmerchandise kunt kopen.

Zaterdag 24 augustus, vanaf 14.00 uur.
Demonstratie van de zeefdruk-techniek op linnen tasjes. Deze kun je gratis meenemen.

Naive Set
Via voormalig containertopper Spilt Milk kwam Naive Set laatst al in Groningen (Vera) terecht en dat was zo’n fijn optreden dat we ze graag op Noorderzon verwelkomen. Fijne, hoekige en ontwapenende popliedjes à la Beach Boys en The Feelies - perfect voor een zomeravond in het Noorderplantsoen!

Vakantie
Dit Groningse duo is al jaren actief in de Nederlandse popscene in verschillende bands en acts en ook nog eens lid van kunstenaarscollectief OWSUM. Voor het ultieme Vakantie gevoel waag je een dansje, maar je laten meeslepen door hun geïmproviseerde beats mag ook!

Suit & Tie Johns
Suit & Tie Johns komen uit Nijmegen. Deze heren hebben net hun debuut album gelanceerd vol met fijne fuzzende, psychedelische garage rock n’ roll nummers. Ga hier gewoon heen want je hebt dan ook nog een Groningsche primeur te pakken. Liefhebbers van bands als Sleepy Sun en Ty Segall zullen hier zeker geen spijt van krijgen.

 

Samen met Lepel Concerts streeft VERA ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?

Programma:

19.30 en 20.10 Naive Set
21.00 en 21.40 Vakantie
22.30 en 23.30 Suit & Tie Johns

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.