Grappige jongen, die Thomas. Mailt hij ons of er nog iemand even wat kan schrijven over Nouveau Vélo, die spelen namelijk in de kelder en zijn de beste band van Nederland. Grapjas, wat word je dan als schrijver van zo'n stukje geacht te doen? Eerst maar eens luisteren dus want als het zo goed is dan wil ik dat ook wel eens horen. Ik had er namelijk nog nooit van gehoord maar dat ligt voornamelijk aan de vernauwing van de muziektunnel waar ik me op dit ogenblik in bevind.

Nouveau Vélo komt deels uit Amsterdam en deels uit Helmond, waar ze hun oefenruimte hebben staan in de moestuin van een van hun vaders. Op de bandcamp staan dan ook de twee releases met de toepasselijke titels Moestuin EP en Courgette demo. Maar daar houdt de thematiek voor zover ik kan beoordelen op. Of de teksten moeten nog een diepere achtergrond hebben. Hoe dan ook, het klinkt inderdaad verdomde goed. Volgens Thomas hebben we hier te maken met een zogenaamd Nieuw-Zeelands geluid, want daar zijn ze enorm fan van. Denk dus aan het geluid van The Clean en Surf City, maar ook aan nieuwere, niet Nieuw-Zeelandse bands als The Walkmen en Deerhunter. En zo leer ik ook weer wat. Ik vind het vooral erg lekker. Goede popliedjes met een wat nostalgische 70's feel die de deuren naar een warme zomer wagenwijd open zetten. Ja, zo lust ik ze ook wel. Als dit live een glimp oplevert van hoe het op de website klinkt, ben ik fan.

Daar houdt het niet op, want voorafgaand komt ook nog Santa Fe uit Groningen. Als het goed is zitten hier wat bekendere locals in van onder meer Vox Von Braun. Maar daar lijkt het verder helemaal niet op. Ook hier een fijn nostalgisch geluid wat met name wordt ingegeven door het gebruik van zo'n lekker orgeltje. Redelijk uptempo, beetje melancholisch ook, maar vooral goede liedjes met iets van een psychedelische twist. Ook hier kan ik wel wat mee. Misschien toch maar eens het licht aan het eind van die muziektunnel zien te vinden. Dit helpt wel in ieder geval. Afkomen! - MRK