Bij het zien en horen van de naam O-Bat doet het lichtelijk denken aan een duistere metal band, bezeten van de dood. Maar wie deze energieke club al eens op de planken heeft gezien weet wel beter. Met een klein leger aan muzikanten, bijna allemaal uit Groningen, heeft bezige bij Obed Brinkman nu zijn tweede album 'Brains for Breakfast', klaar om te presenteren in Vera. Met een mix van rock, ska, reggae en pop weten deze zombies er een feestelijke, maar ook zeker melancholische avond van te maken.

Namelijk op 26 september wordt dit verstandelijke ontbijtje door de band O-Bat & The Undead bestaande uit Obed zelf, Erni, Eric, Johan, Rudmer en Steve geserveerd. Hierbij worden ze ondersteund door diverse gastzangers en gastmuzikanten waaronder Speedy, Maria Tuni, Annemarieke Coenders, Shanti, Kim Foster, Leonieke Toering, Lielian Tan.

Al vrij snel na de release van het debuutalbum 'Festival des Zombies' (2010) zijn de opnames voor de nieuwe grammofoonplaat begonnen. Niet onbelangrijk om te weten is dat Obed het album zelf heeft opgenomen en gemixed op zijn woonarkje in het gezelschap van zijn kat Lucas. De teksten zijn gedeeltelijk door de muzikanten geschreven en gedeeltelijk door Brinkman. Michiel Cornellise van Blaisdell Studio heeft zich gebogen over het masteren van de plaat.

Project Lawaaiwater, het vierkoppige gezelschap uit Groningen dat een wereld brengt waarin po√ęzie, muziek en sound samenkomen, opent de avond. Bernhard en Victor van Loon, Jouke van der Krieke en Sander Vermeulen brengen op een kunstzinnige manier een pakket verhalen begeleid door nauwkeurig gekozen geluiden. Muziek, tekst en geluiden die je op een korte maar krachtige manier weten te boeien.

En tot slot wordt de avond afgesloten door DJ Morph en DJ Steely, twee Groningse platendraaiers die al flink wat jaren achter de tafel staan. Zo zit de Koninginnedub-DJ van Vera, Steely, al sinds 1982 in het circuit en tourde hij enkele jaren met Jammah Tammah. Daarnaast heeft deze Dub, Reggae en Ska kenner gespind bij grootheden als Ziggy, Burning Spear, Sizzla en de Skatalites. Multitalent Jurgen Veenstra, onder andere bekend van Avery Plains, Moonlizards, THUD! en veel meer, draait als DJ Morph een aantal lekkere platen. Dat wordt een avondje met de voetjes van de vloer!

Olivier