Op 30 april stond ik naast Obama!

Naja, één van de leden van The Obamas. Gezamenlijk rommel te verkopen aan een ieder die langsliep, althans, dat probeerde we. Dat deze Obama nog steeds wel wil spelen heeft hij deze dag wel duidelijk weten te maken. Hij heeft de akoestische gitaar van Eli de hele middag lopen bespelen. In het zonnetje, met een biertje aan het Lage der Aa. Verdomd gezellige dag was dat al. Ze zouden ’s avonds spelen in de Crowbar, neem ook aan dat ze dit gedaan hebben. Ik was er niet bij. Wel besloten we aan het eind van de dag dat het toch echt te lang geleden was dat ze hier in de kelderbar langs waren geweest. Schets mijn verbazing, krijg ik twee week later een telefoontje van Thomas, u raadt het al. Ze komen dus langs! The Obamas!!

Stonden ze in 2010 al op het hoofdpodium in Vera in het voorprogramma bij Thee Spivs. Het jaar daarna met Spike en zijn The Deaf, mochten ze weer het podium beklimmen. Het is in het verleden een viertal muzikanten bij elkaar geweest, maar ik heb ze nog nooit gehoord met orgel. Daarna een drie mans formatie met Arnold (The Swains) in de gelederen. Hoe de bandbezetting nu is weet ik niet, Joris neemt zijn telefoon niet op. Maar ik mag aannemen dat in elk geval Joris en Eli er zijn, wie de derde en eventueel vierde persoon zou kunnen zijn merken we vanzelf.

Nu is het in 2012 is het een poosje stil geweest rondom deze heren. Persoonlijke zaken, wisselende bezetting wellicht en daarbij was de opzet van The Obamas een rammelend zij spoor. Uit de annalen  zal ik schaamteloos een stukje citaat van T-Ice overnemen die in 2011 dit vermelde; ‘Hun muziek is een mix van surf, bluespunk en sixtiesgarage. Vernoemd naar de 44e president wilden ook zij de boel veranderen. Niet dat hun muziek zo vernieuwend is, maar de bedoeling is wel het Groninger rockwereldje weer eens wakker te schudden.’

Hun muzikale opvoeding hebben ze gehad bij The Kickers, The Swains, The Gravediggers, De Fuckups, The Monroes, Sixtyniners en na het luisteren van de smerige klanken van The Oblivians.

Met hun jarenlange rock’n’roll ervaring in de pocket gaan ze vanavond de kelder weer eens lekker in het zweet laten werken. Yes we can! - ANCO