Wegens familie omstandigheden kan de eerder geboekte indie pop formatie Kendler vanavond helaas niet komen spelen in onze Kelderbar. Gelukkig heeft Thomas snel voor een vervanger kunnen zorgen. En wat krijgen we er dan voor in de plaats? Een groep langharige Vikingen met ontblote bovenlijven, een moeilijke bandnaam en een hoop lawaai.

Okkultokrati is naar eigen zeggen ontstaan vanuit de donkerste steegjes, de dichtste bossen en de hoogste bergen in Noorwegen. Het resultaat is goede punk metal, ondergedompeld in de stank van Poison Idea, Black Flag en Melvins. Ze zijn alweer een aantal jaren actief in zowel binnen als buitenland en hebben een paar EPs op de naam staan. In 2009 kwamen ze met 'No Light For Mass', een stevige debuutplaat die ze in zes maanden tijd bij elkaar hebben geschreven.

De show van vanavond zal een soort van opening zijn voor de Europese tour met Black Tusk, die een dagje later van start gaat. Kom dus even kijken naar deze band uit het hoge Noorden, die speciaal voor ons een extra dagje vóór de tour plakt!
-Merijn