De jonge Hilversummers van Only Seven Left zijn in oktober weer in VERA te vinden, om het nieuwe album 'Anywhere From Here' ten gehore te brengen. Op dit album is kersverse frontman Bjørgen van Essen te horen, gevonden via het bijzondere auditieformat ZangerGezocht.nl. Het album heeft een hitnotering in de Nederlandse Album Top 20. De broers Jochem en Hinne Winterwerp richtten in 2005 op jonge leeftijd de band op en breiden al snel uit met drie nieuwe bandleden. Niet veel later brengt de band zijn eerste EP in 2007 uit, en in september 2010 het debuutalbum ‘It Was All A Dream’, een album over dromen en nachtmerries.

De vijf jongens in de leeftijd van 16 tot 26 jaar hebben een gezamenlijke droom: doorbreken door popliedjes mét inhoud te spelen. Naast pakkende melodieën en melancholische teksten is piano het belangrijkste ingrediënt voor de frisse sound van de band. De muziek van Only Seven Left is beïnvloed door onder andere Jack’s Mannequin, All Time Low en Keane.

OSL neemt de Amsterdamse band Valerius mee op zijn Nederlandse tour. Ook Valerius is opgericht door 2 broers, Kay en Jesse Nambiar. Direct na het uitbrengen van hun debuutalbum ‘Valerius’ scoorde ze een nummer 1 hit in Azië. Bij de release van hun eerste officiële single ‘She Doesn’t Know’, werd de band voor de tweede keer uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM. Ze hebben al in het voorprogramma gestaan van onder andere Roel van Velzen, The Jonas Brothers en Lifehouse.

Catchy punkpop, energieke liveshows en een snelgroeiende fanbase. De Nederlandse band uit Kampen, Make It Count, zal de avond openen. De band bestaat uit 4 jonge jongens: Steve, Ruben, Sun en Leon. Make It Count boekt met meerstemmige zang, strakke drums en melodieuze gitaren snel successen. De band speelt met energie en laat de sterke vriendschappelijk connectie die de bandleden hebben, zien op het podium. Het jaar 2010 hebben ze afgesloten door het voorprogramma te verzorgen van Boys Like Girls in een uitverkocht Dynamo Eindhoven. Drie bands die kort na hun start al grote successen hebben binnen gehaald, goed in de gaten houden dus!

-Laura

Speelvolgorde:

20:00 Make It Count
20:45 Valerius
21:45 Only Seven Left