NL: Dit concert is verplaatst naar woensdag 17 mei 2023 door meerdere coronagerelateerde afzeggingen in de UK. Kaartkopers hebben bericht gehad. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

---

In 2020, vlak voor de pandemie, ging Otoboke Beaver als een razende tekeer op het VERA-podium met hun heerlijke, gevarieerde en razende punksongs, uiteindelijk eindigend in een muzikale chaos. Als klap op de vuurpijl leverde dit dan ook nog eens eeuwige roem op via een plek op de “VERA-Wall of Fame” als winnaar van het beste optreden 2020 in de grote zaal.

Otoboke Beaver is een punk-rock-garage band uit Kyoto, Japan. De band werd gevormd op de Kyoto Universiteit waar de dames elkaar leerden kennen. De band speelt eerst in kleine clubs in Kyoto en Osaka, maar na het uitbrengen van enkele EP's in 2011 gaat het hard. De band speelt  daarna op SXSW en Coachella in Amerika, het FujiRock Festival in het eigen Japan en tijdens een tour door Engeland in een uitverkochte 100 Club in Londen.

Voorheen hadden de bandleden ook nog een ‘normale baan’ maar daar is inmiddels ook geen tijd meer voor. Ze hebben hun werk opgezegd om op tour te gaan, al kon deze helaas niet helemaal doorgaan door de pandemie, maar deze tijd is ingevuld met het maken van een nieuw album dat op het punt staat uit te komen. De tour die daarop volgt, brengt ze terug naar VERA en één ding is zeker; dit mag je niet missen!