Met Modern Witch, Hun Bed, Sweat Tongue en DJsets van Modern Witch, VAKANTIE en DJ Street Fighter 

Concertinitiators en kunstenaarscollectief OWSUM bestaat 5 jaar. Begonnen met een galerie in de Gelkingestraat waar ze concerten organiseerden van obscure outsider en noise acts. Al snel traden ze naar buiten en konden ze terecht in Simplon, Vera, Platform Theater, Noorderzon, Extrapool, Grand Theatre en Herberg de Nacht. Genoeg namedropping, het programma:

Buiten warm, binnen koel. Modern Witch gebruikt harde en mechanische arpeggiators in combinatie met zwoele maar afstandelijke zang, die zich in het midden houdt tussen charmant gekreun en wanhopige lokroepen. Een vleugje romantische cold wave met een toefje electronic body music.

Relaties in bands zijn gedoemd fout te gaan. Vlak voor 2 belangrijke optredens knalde de politiek kritische punkformatie Gummiknuppel als een traangasbom uit elkaar. Zo dramatisch als deze voorgaande zin is de groep die hieruit voortgekomen is: Hun Bed. Rock. Zwaarwichtig zoals de ballads van de Cheater Slicks, maar soms ook lekker middle of the road zoals Thin Lizzy en Lee Hazlewood.

Anagrammen zijn populair in de Rotterdamse Academie-voor-Popcultuur-alumni-scene. Maar ditmaal heeft Michiel Klein (Eklin, Bonne Aparte, Mike Koldin) met Sweat Tongue geen anagram toegepast, althans ik heb het niet kunnen ontdekken. Twee meisjes en één jongen maken tegendraadse, losbandige mathrock.

Over naar de dj’s. Het eerder beschreven Modern Witch komt draaien, VAKANTIE komt draaien en DJ Street Fighter ook. Die laatste vroeg ik om een promotietekst: "In een wereld waar soms de lijnen tussen goed en kwaad een beetje kronkelen, is daar DJ Street Fighter om het pad weer recht te maken." Gelukkig.

 

- Bert