Jippie! Owsum heeft weer een avondje in petto. Deze keer met een selectie van "eigen" bands en Elvis Trauma Center uit België.

Er wordt weer genoeg geëxperimenteerd vanavond. Als eerst is DJ Gmail aan de beurt. In het dagelijks leven beter bekend als Gijs, vaste Vera Dj en lid van het Owsum collectief. Een dj die ik ooit een geweldige avond heb zien doen met slechts een discman en een iPod shuffle. Vanavond laat hij de iPod en discman voor wat ze zijn en maakt hij een vorm van drone. Naar eigen zeggen beïnvloed door hip hop, black metal, gabber en new age muziek. Een goddelijke combinatie. Het zou maar zo een variant van witch house of drag kunnen zijn, of hoe dat tegenwoordig allemaal maar heet. De tape loops en samples vervormd door bakjes zijn in goede handen. Gijs speelde eerder in E=OH en samen met Rik Möhlmann vormt hij het duo Vakantie.

Groningen's eigen synth punk duo Earth Control is hierna aan de beurt. Ontstaan toen Bert en Marcel tijdens een college in de kunstacademie besloten om elke week een muziekproject te beginnen. Daar zijn een aantal dingen uit voort gekomen, maar Earth Control is een blijvertje gebleken. Beïnvloed door garage synth acts als Nice Face en Digital Leather, maar ook de vertelwijze van The Rebel(Country Teasers zanger) hoor je terug. Een synthesizer, een oude drumcomputer, een gitaar en met ironie doordrenkte Nederlandstalige teksten.

Als afsluiter is daar Elvis Trauma Center uit België, een duo met Kania Tieffer in de gelederen. Afgelopen Scenery daalde op een gegeven moment een soort van gigantische lampenkap af naar de vloer, waarin een meisje als een beest tekeer ging op een arsenaal van synths en bakjes. Prettig gestoorde elektropop waar het muzikaal alle kanten op ging. Elvis Trauma Center lijkt qua sound iets eenlijniger. Deze keer wordt Kania bijgestaan door een gitarist, zijn er minder bakjes en zorgen een analoge Synthesizer met een drumcomputer voor dat zelfde prettig gestoorde geluid. Ergens lijken de liedjes van Kania dezelfde artistieke inspiraties als Ariel Pink te hebben.

Als de avond net zo kleurrijk wordt als de poster, dan weet wat je moet verwachten. Daal vanavond ook weer de super oude, door rock n roll besmuikte, trap af en laat je doordrenken in de manie!