Een alleskunner is iemand die buitengewoon vakkundig is op velerlei gebied. Je komt deze alleskunners in veel werelden tegen en in de muziekwereld lopen er ook genoeg van rond. Een apart slag volk, autonoom, DIY en kunstzinnig. Paul Jacobs en HACHE zijn het levend bewijs dat je, je niet hoeft te beperken tot het maken van goede liedjes, maar gewoon je eigen wereld creëert waar muziek ook een uitingsvorm is. Deze avond is een ode aan de duizendpoot.

Paul Jacobs vindt zijn oorsprong in het Canadese Montreal, de creatieve hoofdstad van Franstalig Canada en daarmee een goede plek voor een artiest als Paul Jacobs die met zijn vlammende psychedelische garagerock zijn eigen gedachten de wereld in slingert. Soms in zijn eentje, soms met band, maar voor deze tour neemt hij in ieder geval zijn Big City Babies mee om supercatchy en gruizige psychpop te spelen. Naast de ongelofelijke hoeveelheid muziek die de afgelopen drie jaren is uitgebracht (zes albums en verscheidene EPs en singles) is ook het artwork allemaal zelf gemaakt. Dit varieert van posters, stripverhalen en t-shirts, waar bier, drugs en rock'n'roll vaak een prominente rol innemen! Sja, dat zien wij natuurlijk maar al te graag. Voor liefhebbers van eerdere Ty Segall en Thee Oh Sees en ook Wavves en Bass Drum of Death is dit een aanrader!

Eigenlijk zijn er superveel gelijkenissen te vinden tussen Paul Jacobs en HACHE. Ze zijn superproductief en hebben een onmiskenbare DIY-mentaliteit, een soortgelijke muziekstijl en creëren beiden een wereld die draait om alles wat God ons verboden heeft. Deze Spaanse troubadour is echter neergestreken in Groningen en maakt dissonante psychedelische garage en zette eerder al de Vera Container op z'n kop. Maakt daarnaast zelf kunst en video's voor de grote jongens in Nederland, nog zo'n alleskunner dus.

Omcirkel 10 februari maar in je agenda voor een avond vol viezigheid, rock'n'roll, bier en zweet.

Paul Jacobs - Human Emotion
Paul Jacobs - Waiting For The Grave
_hache (møney & bløød* 💰💉💰💉