Met zijn eigenzinnige ontwerpen maakt Willem Kolvoort al dertig jaar deel uit van de VERA Artdivision en heeft al meer dan 500 zeefdrukposters achter zijn naam staan. Deze wonderlijke mijlpalen gaan zeker niet geruisloos voorbij, want Willem krijgt zijn eigen tentoonstelling in het Groninger Museum! Daarnaast komt er een boek met al zijn posters uit bij Uitgeverij Passage dat vanavond gepresenteerd wordt. We vieren deze heuglijke feiten in VERA met een gezellig openingsavondje met op het podium een door Willem zelf uitgekozen band, namelijk Peaness. Willem zag ze eerder als support van The Beths en wilde ze dolgraag naar VERA halen. Nou, bij deze!

Peaness
De driekoppige indie-pop band Peaness uit Chester, Engeland bracht in 2015 de debuut EP ‘No Fun’ uit. Deze bleek zeker wèl fun en zorgde voor een snel groeiende fanschare na enige aandacht bij de BBC. In mei 2017 brachten ze hun tweede EP ‘Are You Sure?’ uit, die voor nog meer bekendheid zorgde. Sindsdien zijn ze constant in de weer geweest met nieuw materiaal en toerden ze door Europa als support van The Beths.

Rond 22:00 vindt er een openingswoord plaats en verder verzorgt DJ Evert (Grunnen Rocks) de gehele avond de muzikale omlijsting.

De tentoonstelling WILLEM KOLVOORT - POSTERS VOOR VERA in het Groninger Museum is te zien van 10 januari tot en met 7 juni 2020.