Toen ik Pierce Brothers voor het eerst luisterde, dacht ik gelijk: dit zou heel gaaf zijn op Lowlands. Tweelingbroers met baarden, opzwepende folky indiepop, allerlei percussie en een solo op een didgeridoo: wat wil je nog meer? Echt een band voor de festivalweides in een warme zomer. Nou zijn we op moment van schrijven net van de winter weer terug de herfst ingegaan, dus lijkt het me niet verkeerd als deze Ozzies onze Club wat komen opwarmen.

Afkomstig uit Melbourne, maken Jack en Patrick Pierce al dik tien jaar de podia van Australië, Europa en Noord-Amerika onveilig. Ooit begonnen als straatmuzikanten, namen ze in 2014 hun eerste EP ‘The Night Tree’ op, wat gelijk in een doorbraak resulteerde. Ze gingen op tour naar Europa, en hun allereerste show was – jawel – op Lowlands! De India-tent ontving hen erg goed en genoot volop van hun zeer energieke optreden.

Wereldwijd wist Pierce Brothers snel een grote fanschare te verkrijgen, en speelde met acts als The Cat Empire, St. Paul and the Broken Bones, Tones and I, en Tash Sultana. De eerste volledige plaat ‘Atlas Shoulders’ deed het erg goed in de Australische hitlijsten, net als een paar EP’s die daarop volgden. Een uitgebreide wereldtournee volgde en de broers zagen hun droom in vervulling gaan.

Helaas leek ook hier de coronalockdown roet in het eten te gooien, maar in de weken van thuisisolatie schreven en maakten ze hun tweede plaat ‘Into The Great Unknown’, die het schopte tot de ‘Album of the Week’-lijst in de Rolling Stone. Touren kon toen alleen en slechts beperkt in thuisland Australië, waardoor de gebroeders allerlei nieuwe uithoeken van dit enorme land konden verblijden met hun daverende shows. Nu zijn lockdowns hopelijk voor altijd verleden tijd en kunnen wij allen massaal komen dansen, zingen en deinen op de onweerstaanbare klanken van de Pierce Brothers!

Support wordt verzorgd door de Aboriginal country-artiest Nathan May uit Adelaide, die op zijn derde al in de kerk begon te spelen. Later, toen hij studeerde, ontmoette hij Barack Obama die hem aanmoedigde zijn dromen te volgen. May besloot die dag vol voor zijn carrière als muzikant te gaan. Nu speelt hij superveel shows in binnen- en buitenland en zet hij zich in voor allerlei programma’s die jonge Aboriginal kinderen met problemen helpen. Met zijn mooie stem, fraai gitaarspel en persoonlijke teksten laat Nathan May zien dat er altijd hoop is.

T-Ice