Wat voor ons Groningers de Aa is, is de Maas voor Rotterdam, en daarmee houdt deze vergelijking ongeveer op, want die slaat verder helemaal nergens op. Daarnaast is Rotterdams het meest gehoorde accent in de Groningse punk en garagerock wereld. Wat verder ook nergens op slaat, is dat er vanavond een Rotterdamse en een Groningse punkband in de kelderbar spelen. Nouja het slaat wel ergens op want het zijn twee hele gave bands die muzikaal overeen komen. Dit gaat zich allemaal afspelen in het leukste donkere hol van Nederland. En dat voor een lullig bedrag van 1 euro.
Pig Frenzy is de Rotterdamse band, een band die smeriger is dan de Dyson Airblade op de mannen wc na een avondje LOFT. Onlangs hebben ze een nieuwe 7” single uitgebracht met een tweetal nummers, het wetenschappelijk aangetoonde perfecte aantal nummers voor een single. Hierop is te horen hoe de band zich door een paar hoekige riffs heen worstelt en zingt de zanger op een monotone toon over vervreemding en seks met onbekenden. De band heeft in eigen stad al een aardige live reputatie opgebouwd, zanger die z’n shirt uit trekt, iedereen in de pit, dat werk. Daar houden wij gewoon heel erg van, wij zijn ook maar eenvoudige mensen.
Met stip op één binnengekomen op de Groningse rock top10 zijn de Groningse art-school punx Real Farmer. Een all star band met leden van oa. Yuko Yuko, Korfbal en OOO. Begonnen als tweemans computermuziek project en ontwikkeld tot een powerkwartet met gitaar, bas, drum en een zanger. Live wordt het zo goed ontvangen dat we iemand met heel veel aanzien hebben horen zeggen dat het “het beste is wat deze mensen hebben gemaakt”. De heetste uitspraken, je leest ze hier! Het rammelt, het beukt, het is melodieus, inventief en de zanger zingt alsof ie zojuist een potje van de heetste Siracha saus op z’n kloten heeft gesmeerd. |THOMAS