Na een optreden in de 'VERA op Noorderzon' container en een headline show in de grote zaal keert Pip Blom terug naar VERA.

Het Amsterdamse Indiepop kwartet heeft sinds hun laatste VERA-show in september 2019 zeker niet stilgezeten. Zo bracht de band in 2020 de deluxe versie van hun album 'Boat' uit, waar twee nieuwe, te gekke bonus tracks op te beluisteren zijn. De single 'Come Home', released in 2018, heeft haar publiek gevonden op Netflix, waar dit nummer gefeatured is in de nieuwe serie 'Fate, the Winx Saga'. Verder heeft Pip 'Pip Blom Backstage', een online community waar fans en supporters van de band niet alleen een kijkje achter de schermen kunnen nemen, maar ook coole extra's kunnen ontvangen het leven in geroepen. Dit alles lijkt pas het begin van de carrière van Pip Blom. Zelfs de Brexit heeft het succes van de band bij onze Engelse buren, waar ze al meer dan tien tours achter de rug hebben, niet weten aan te tasten.

In het rauwere gebied dat we de laatste tijd leerden kennen via snor en/of mat dragende bands als Chubby and the Gang, Amyl and the Sniffers en Viagra Boys, lijkt met Tramhaus ook die stroming in Nederland een vaandeldrager te hebben. Met leden van Pig Frenzy, Nagasaki Swim en Vulva, kun je stampende drums, schelle gitaren en dreunende bass partijen verwachten, allemaal bij elkaar gezongen door Lukas met zijn exemplarische mat, waardoor zelfs de altijd vrolijke Nathan Rutjes waarschijnlijk nog stampvoetend door een pit zou lopen. Hopelijk vallen er geen botbreuken| Robert