Sexton Creeps blijft productief. 2013 was het jaar van akoestische optredens, maar op de achtergrond werd gewerkt aan een nieuw album. Verschillende uiteinden van de popmuziek werden verkend en ingedikt tot solide songs. Met Lesbian Skies heeft Sexton Creeps een stap terug genomen uit het psychedelische in de richting van de popmuziek.   

Overigens is Lesbian Skies allerminst een doorsnee popplaat geworden. In de acht nummers zijn hints van stonerrock, rockballads en hill-billy versmolten met de authentieke sound van de Creeps. En dat betekent neurotische zang, scheurende orgels en stampende drums.

De band heeft Kasper van Hoek definitief in de gelederen opgenomen. Maar in tegenstelling tot het vorige album, is zijn instrumentarium nu gebruikt als toevoeging en niet als vertrekpunt. Het gruizige geluid van Van Hoek zorgt voor de voor de Creeps onontbeerlijke ‘edge’ in de arrangering.  

Diverse rampen worden bezongen. Van Katrina en 9-11 tot kleinere rampen als abortus en de wrange uitkomst van het lot. De titel kan verwijzen naar de tweeënzeventig maagden die een zelfmoordterrorist zal bezitten na het volbrengen van zijn verschikkelijke daad – waarover het nummer Windows verhaalt. Een regelrechte ramp.

Voor het artwork riep de band fans op om afbeeldingen in te sturen. Tegen een kleine betaling werden deze verwerkt in de hoes. Dat leverde naast een afzichtelijke hoes, ook genoeg geld op om de plaat te financieren.

Lesbian Skies is een plaat als een tank geworden. Met weinig nuance in het geluid, maar duidelijk in zijn lijn. Puntig, rauw en lekker."

De support zal deze avond worden verzorgd door labelgenoot Floris Bates & The Rented Friends. George Michael's toyboy zou trots zijn op deze Haarlemse antiheld die onlangs is opgedoken vanuit de Haarlemse underground. Dit klassiek geschoolde jizz-jazz pop talent schrijft liedjes die voortkomen uit emotionele sensitiviteit, overgoten in een saus van reverb en seksuele frustratie. Meester Floris Bates heeft een voorkeur voor mooie vrouwen die hij bedwelmen wil met zijn zalvende chorus galmen en zanglijsterstem. Ook schiet hij in zijn vrije tijd graag schunnige plaatjes in stijlvol zwart wit. Op zijn kamer hangen foto's van Falco en Barry Manilow. In zijn eentje ramde hij er van de zomer een complete plaat uit, die binnenkort zal verschijnen op het Haarlemse Geertruida label. Voor live shows neemt hij dikwijls zijn gehuurde vrienden mee.