Nou ja zeg... Planet Orange! Ter gelegenheid van de mogelijkheid hun 20-jarig bestaan te vieren, trekt Planet Orange z’n overall weer aan, blikt terug, zet een punt en kijkt vooruit.

De band ontstond in 1999. Met hun energieke, haast psychedelische muziek bliezen ze de dansvloeren vol. Hun stijl vond zijn oorsprong in Rhythm & Blues, New Wave, Swamp en Fanfare. De zes leden speelden zo’n twintig instrumenten waaronder orgel, trombone, conga’s, cornet, mondharmonica, piano en gitaar.

De band wist in korte tijd in brede kring naam te maken, mede door de demo die in 1999 uitkwam en die inmiddels een collector's item is geworden.

In 2000 maakte de groep haar eerste CD Bungalow Soul. De groep stond op Eurosonic in 2001. Aan het het stormachtige bestaan van de band kwam begin 2002 een voorlopig eind.
Op 9 maart 2002 had de groep haar laatste concert in De Spieghel.

Tot grote vreugde van velen staat de band echter begin 2003 weer op de planken, in het Viadukt.

Optredens o.a. op 23 augustus 2003 op Camping Zeeburg in Amsterdam, 24 augustus in het Sterrebos in Groningen, 27 augustus een legendarisch optreden tijdens het Noorderzon festival en op 28 augustus in De Spieghel in Groningen.

Eind 2003 en begin 2004 werkt de band aan de nieuwe CD Lollypop barbershop die op 8 mei 2004 wordt gepresenteerd in De Silo in Groningen.

In de zomer van 2005 verschijnt bij Platex records de CD-Single Ma belle en op 6 oktober 2005 presenteert de groep haar derde CD Drip drop drippin' in Vera.

Na jaren van afwezigheid doet de band in 2011 weer een aantal optredens.

7 Jaren later, 2018, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
6 bevlogen muzikanten, die muziek moet er gewoon uit.

Voor wie wil weten wat er gaat gebeuren, kan het beter laten om te komen, aangezien de onvoorspelbare factor juist één van die dingen is wat deze muziek aantrekkelijk maakt om bij te willen zijn. Energiek, rauw en soulful geven ze alles wat ze hebben.

Zanger Dikkie Visser vat het mooi samen in één van de nieuwe nummers: ”We’re all standing on shakin’ ground!”

We gaan het meemaken.

Geoff Berner
De Canadese Geoff Berner stond al eens eerder bij ons op de buhne. Joodse klezmermuziek uit Oost-Europa mengt deze troubadour, multi-instrumentalist en romanschrijver met de agressie en diy-attitude van het punkgenre.