Net zoals ‘2001: A Space Odyssey’, ‘The Blair Witch Project’ of ‘Russian Ark’ is Jacques Tati’s ‘Playtime’ uniek in zijn soort. En voor een behoorlijke prijs ook, aangezien met 260 miljoen Franse franc het ooit één van de duurste films aller tijden was. De regisseur liet namelijk een complete stad nabouwen, waarvan veel gebouwen en wegen op ware grootte. In deze 16 vierkante kilometer grote stad, Tativille genaamd, filmde Tati ruim 19 maanden onafgebroken met een leger van ruim veertigduizend figuranten.

In ‘Playtime’, waar het komedie genre zwaar op de proef wordt gesteld, volgen we de klungelige Monsieur Hulot. Verbijsterd over de complexiteit van een met gadgets gevuld Parijs probeert hij een zakenpartner te ontmoeten, maar raakt al snel de weg kwijt in de stad. Zijn zwerftocht loopt parellel met die van Amerikaanse toerist Barbara. Wanend door de stedelijke omgeving kruizen incidenteel hun paden.

Dit evenement is onderdeel van de Dag van de Architectuur – een landelijk evenement in Nederland en Vlaanderen voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Voor meer informatie: http://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl/

PlayTime official reissue trailer 2014