Trekkies, fan fiction en spectrumliefhebbers opgelet! Van Star Trek houden, dat doen natuurlijk veel mensen. Maar zelf Star Trek episodes schrijven is enkel weggelegd voor scriptschrijvers en ware liefhebbers zoals Wendy (Dakota Fanning), die zo $100.000 in een ‘fan fiction’ wedstrijd hoopt te winnen om vervolgens haar ouderlijk huis weer te kunnen betrekken. Maar wat als je het niet lukt het tijdig op te sturen en er enkel een fikse reis om het zelf af te leveren uitkomst kan bieden? En wat als je nu beschermd woont omdat anders het dagelijkse leven aankunnen iets te lastig is doordat je ook behoorlijk autistisch bent? Gelukkig houdt begeleider Scottie (Toni Collette) een oog in het zeil en weet haar zo nodig tot rust te brengen met de gevleugelde Trekkreet ‘Please stand by’.

Wendy wil dolgraag deel uitmaken van het leven van haar zus Audrey, en vooral ook dat van haar pasgeboren nichtje Ruby. Dat denkt zij te kunnendoor terug te keren naar het huis van haar moeder, verkocht na diens overlijden, toen ook haar zus haar groepsaccommodatie in Oakland regelde. Maar door een samenloop van omstandigheden ziet Wendy haar plan dus lichtelijk in duigen vallen en moet ze maar haar hielen lichten (vergezeld door hondje Pete, het gedeelde huisdier) en een bus naar LA pakken om haar script af te leveren, waarop zich een bijzonder enerverende road movie ontspint.

Gelukkig gaat Scottie samen met haar zoon Wendy achterna. Onderweg gaat een en ander volslagen mis, waarbij Wendy een uiteenlopend gezelschap op haar pad treft, van senioren tot Vulcan-sprekende agenten. Dakota Fanning schittert als altijd (laatstelijk in Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood als Manson bendelid) en natuurlijk is Toni Collette (Little Miss Sunshine) ook niet te versmaden. En dan duikt ook nog eens komiek Patton Oswalt op, vooral bekend van TV (The King of Queens), maar die elke film (Magnolia) leuker maakt. Dus beam joe allen op en komt richting VERA Zienema, die andere sterrenstelsels wachten wel.