Het Spaanse bergdorp Polopos zal op 5 en 6 juli het toneel zijn voor het tweedaagse festival Polopop. Wat een relaxte vakantie met vrienden had moeten zijn, groeide (na een uit de hand gelopen borrel) uit tot een meerdaags festival in Zuid-Spanje. Het festival wordt georganiseerd door vier studenten van de Academie voor Popcultuur, waaronder VERA-stagiaire Sophie van Megchelen.

Om alvast op te warmen heeft de organisatie een greep uit de line-up gedaan en staan er op 6 juni verschillende bands bij VERA op de planken, als een soort pre-party.

--

SSTO beweert de beste én enige neo-psychedelische band van Leeuwarden te zijn. De band probeert hun verwondering voor het leven vast te leggen in hun muziek met een mix van pop, psychedelica, grunge, post en synthwave.

ABUZZ zoekt de grenzen van de muziek op, om zo te ontdekken dat ze niet bestaan. De realiteit zit tussen je oren; jouw bewustzijn creëert de realiteit. De Leeuwarder avant-garde-rock-jazz-punk-fusion band is als een veelbelovende achtbaan die alle kanten op gaat. Het is hard, soms zacht, het is punk, het is vreemd en staat er nou een marimba op het podium?

Op een vliegend tapijt neemt Baha Gratul je mee op reis naar verre landen, om af en toe neer te storten voor een wild avontuur. De band noemt King Gizzard and the Lizard Wizard, Psychedelic Porn Crumpets en Altin Gün als hun inspiraties. Sommige momenten zullen teder zijn, maar zullen altijd weer opbouwen naar een uitbarsting van geluid en kleur. Aan fuzz en delay kom je bij Baha Gratul in ieder geval niet te kort.

Het Lauwe Koeling Collectief draait de avond aan elkaar. Ze wonen in Leeuwarden, maar zijn geen echte diep Friezen, dus dan maar Lauwe Koeling.