Speelvolgorde:

23.30 uur: BlackboxRed
00.30 uur: Kill 'em Mister
01.15 - 03.00 uur: Popronde Afterparty met DJ's Ralf & MJL
__________________________________________________________________

Het is weer zover! Het jaarlijks terugkerende gratis landelijke muziekfestijn Popronde strijkt op 13 oktober neer in Groningen. In totaal 26 acts spelen op 19 podia verdeeld over de hele binnenstad. Naar goed gebruik eindigt het feest met twee toffe acts in Vera. Een van de weinige keren dat je ook zonder maandkaart naar binnen kan, dus grijp die kans! Dit keer is er gekozen voor twee bands die bij uitstek geschikt zijn om de meute stevig op te hitsen en eens flink aan het dansen en zweten te krijgen.

Eerst speelt vanavond het Friese garagerockduo BlackboxRed, bestaande uit Eva van Netten en Stefan Woudstra. In januari waren ze al op Eurosonic te spotten en 3VOOR12 heeft het nummer 'Howling Wolf' een paar maanden later opgepikt voor de achttiende Hollandse Nieuwe-compilatie. Nu mag ook Vera kennismaken met de energieke liveshow van de twee Friezen, waarin de gitaar flink jammert en het gekrijs niet van de lucht is. Hoewel de band zelf het liefst de vergelijking met Blood Red Shoes uit de weg gaat, biedt deze wel degelijk aanknopingspunten. Aanstekelijke, dansbare ritmes met hier en daar een flinke uithaal. Drums en gitaar worden her en der afgewisseld met vette synths voor een lekker vuig geheel.

Als het vervolgens lekker dampt in de zaal mag Kill 'em Mister aantreden. Een Amsterdams-Londens kwartet dat stevig aangezette electro maakt die herinneringen oproept aan Krause, maar verder vooral aan acts als Crystal Castles en M.I.A. moet refereren. Het project is een jaar geleden in het leven geroepen door Bombay Show Pig-gitarist Mathias Janmaat en zijn vriendin Lenka Boyd (die de vocalen voor haar rekening neemt). De eerste liveshow was pas afgelopen september – tijdens Popronde Nijmegen, dus hier en daar zal het allicht nog een beetje rammelen. Maar dat is juist lekker. Gewoon keihard uit je plaat gaan en dankbaar zijn dat een gratis initiatief als Popronde nog steeds mogelijk is. Yeah!

Weedebee