Het is weer tijd voor Popronde Groningen! Het jaarlijks terugkerende reizende festival is inmiddels al voor veel mensen een begrip geworden. Het ontstond in 1994 als lokaal festival in Nijmegen en werd in het leven geroepen vanuit de behoefte aan meer speelplekken voor beginnende bands. Inmiddels is het uitgegroeid tot reizend festival dat maar liefst 31 steden aandoet, met circa 25 bands per avond.

Laagdrempelige locaties, gratis toegang en een veelzijdige programmering vormen het concept van de Popronde. Dat daarmee inderdaad veel publiek voor beginnende bands gecreƫerd wordt is in Groningen inmiddels duidelijk: elk jaar weer loopt de binnenstad eens in oktober over van de mensen die boekjes met het zo herkenbare logo van de Popronde voor hun neus houden. En uiteraard leiden die boekjes je ook dit jaar weer naar (onder andere) Vera!

Met dit jaar The Future's Dust. Een Leeuwarder band met een authentieke sound die je laat weg dromen en af en toe keihard wakker schudt! Deze intieme liedjes worden gevuld met uitvoerige gitaren, gevoelige synths en strakke echo drums. Rond oktober brengt de band hun eerste EP uit onder de naam 'Marrakech'. Deze is hier alvast te bestellen!

En Kleinindustrie, de rauwe alternatieve garage band met dansbare ritmes, een groovy feel en een laid-back zangstem. Deze jongens weten zeker je aandacht erbij te houden.

Suit And Tie Johns, naar eigen zeggen een band met een 'fijne mix van Dr. Feelgood, Ty Segall, Velvet Underground, Them, White Fence en Syd Barett met een flinke shot fuzz en space-echo. Grooves om lekker tegen aan te leunen of ferm op te dansen.'

Speelvolgorde:
22.30: The Future's Dust
23.15: Kleinindustrie
00.30: Suit And Tie Johns
01.45: Afterparty met DJ