De laatste week van augustus 2022 is een waardige afsluiter van de zomerstop, met niet alleen diverse optredens in het kader van Noorderzon, maar ook met meerder Downstage Extra’s. Als er nou eenmaal een goede band in de buurt is zijn we natuurlijk geen knip voor de neus waard als we ze geen plekje bieden in onze mooie Kelderbar. Zo is ook het geval met Powerplant! Gierende synthy postpunk in het verlengde van King Gizard and the Lizard Wizzard Of Was Het Nou Wizard Lizard en Future Punx, beide bands die  al eerder in VERA onze oorschelpen zijn binnengestroomd.

Grote man achter Powerplant is Theo Zhykharyev en het laatste wapenfeit onder de naam Powerplant luistert naar de naam Stump Soup. Een album dat alleen ‘s nachts mag worden geluisterd en volstaat met best wel vreemde-maar-zeker-lekkere ‘Dungeon Synth’, wat een opvallend goed passende zelfbedachte genre-naam is. Het is mij niet super duidelijk wat de band deze tour precies gaat spelen, maar snor zit het sowieso. Ga maar na, of we krijgen een goeie bak postpunk voor de kiezen die precies op de goede plekken uit de bocht vliegt, of we krijgen dungeon synth in de meeste dungeon synthy plek van VERA/Groningen/Omstreken. 

Oftewel, houd wat puf over in het leuke dingen-geweld van eind augustus, en skrrt op 24 augustus richting Kelderbar! Battles speelt ook die avond!|RALF