Natalie Foster is boos. 'This sunburnt country's getting burned to the ground' zingt ze fel op 'untitled wildlife', een van de vele gedreven tracks op Endless Motion van het uit Melbourne, Australië afkomstige Press Club. Met haar onuitputtelijke woedende en snijdende stem schuift ze moeiteloos aan bij het rijtje coole punkchicks als Karen O (Yeah Yeah Yeah's) en Kim Shattuck (The Muffs).

Endless Motion is de derde onlangs uitgebrachte release van Press Club, opgericht in 2017 en als band echt gegroeid in de Australische punkscene tussen stadgenoten Amyl and the Sniffers en Tropical Fuck Storm.

De plaat is er een die langzaam maar gestaag onder je huid gaat zitten. Onconventionele en emotioneel razende poppunk/ garagerock met een onverbiddelijke Foster als een rijzende Venus, die zich verbeten een weg baant door de gierende, oprispende, metaalachtig klinkende gitaren en brullende bas.

Boos, boos en boos. Een adrenaline kick vol verborgen juweeltjes als het felle 'lifelines' ('this poison runs to deep') en het zwaar verslavende uitzinnig razende 'Eugene'. Hier en daar wordt even een teen gestoken in diepe, donkere, post apocalyptische punk, maar over het algemeen is dit een plaat die sneert, hoekt en raakt. Vol onuitputtelijke energie boksen met een stem als een gebroken hart.

Eerdere releases mogen er ook wezen trouwens.

Het rauwe Late Teens (2018) en het spugende Wasted Energy (2019) waren een onverbiddelijke voorbode van dit coming of age album. De boog staat op scherp of zoals men in deze pepernotentijd zegt, ' de verwachtingen zijn hoog gespannen'.

*dit artikel is een eerbetoon aan de veel te jong overleden Kim Shattuck. Punkchicks with attitude.

Nataly

Support: Ioana Iorgu
Indie-producer Ioana Iorgu is een sound engineer en gitarist/drummer. In de periode dat ze in Maleisië woonde is ze geïnspireerd geraakt door haar Engels docent die haar kennis heeft laten maken met muziek. Ioana had al nummers gecomponeerd in 2015 en heeft deze gebruikt voor haar instrumentale debuut album “Silent Scream” en is daarna verdergegaan met haar shoegaze EP “Fiction”. Ioana heeft in 2020 haar eerste singles “Suffocate” en ‘’Letters’’ uitgebracht die op nummer 1 heeft gestaan op IndieXL. Ze heeft al op vele podia gestaan zoals VERASimplonGrunnsonic, het Forum en is bezig met een project voor Grondslag. Voor live optredens is ze een duo met Peter Kostwinder (drums), die ook meewerkt aan haar nieuwe muziek. Het laatste album ‘’Mean Time’’ geeft je een kijk in het dagelijkse leven omringt door angsten, rouw en woede die op een satirische manier naar het publiek worden gebracht.