Zo voor het einde van het jaar gooit Thomas daar nog even een van de leukste punkrock juweeltjes van de laatste jaren neer. P.R.O.B.L.E.M.S. uit Portland, USA. Dat is sowieso wel een leuk kwaliteitslabeltje wat je als band mee kan nemen maar als je leden ook nog spelen of speelden in bands als Pierced Arrows (een bekende hier uiteraard) en Poison Idea (ok dat lees ik, maar ik weet ook niet wie precies) dan weet je dat het wel snor zit.

En als dan ook nog de laatste single op het Tombstone label van Fred (Dead Moon) is uitgebracht dan weet je ook wel dat deze avond op voorhand al een succes is. Het bier zal vloeien en de vuisten gaan in de lucht. Dat zonder iets over de muziek te hebben gezegd. Maar dat zit uiteraard ook weer goed. Het tempo ligt hoog en de gitaarlijntjes zijn bijzonder catchy. Denk aan een Poison Idea met wat Wipers en Hunches in de mix.

Amerikanen hebben wel een mooi woord om dit soort punkrock te omschrijven: "urgent". Eeen soort gejaagdheid met een lekkere rauwe strot die genoeg melodie bevat om een meezing gehalte te bevatten. Ik trek het goed, lekker gefokt en garant voor een klein pitje in de kelder. Het is tegen die tijd waarschijnlijk toch koud en nat buiten dus kom je hier maar lekker warm dansen. PUNKROCK! | MRK