Het schijnt zo te zijn dat er geen optreden van Psychedelic Porn Crumpets voorbij gaat zonder crowdsurfende fans. Daarmee is de toon gezet: deze band maakt psychedelische rock zoals alleen Australiërs dat kunnen. De gitaarriffs, percussie en vocalen zijn even overweldigend als energiek, waarbij de grens tussen logica en geluid dikwijls lijkt te vervagen. De band, die in 2014 gevormd is in Perth werd al snel één van de grootste muzikale beloftes van Australië. Met hun eerste album 'High Visceral Part 1' gooide de band hoge ogen waarna ze een jaar later al met 'High Visceral Part 2' kwamen.  Met twee albums op zak tourden de Crumpets intensief als support voor onder andere King Gizzard & The Lizard Wizard, Dune Rats en Skegss en konden ze een uitverkochte nationale tour aan hun cv toevoegen.

Eerder dit jaar, in januari, kwam hun vierde album 'Shyga! The Sunlight Mound' uit. Dat album is, naar eigen zeggen ''the biggest step in their evolution yet – melding all manner of quizzical and heart-palpitating sounds into their uncompromising orchestra of noise…'' Nu zijn ze terug met een nieuwe single 'Lava Lamp Pisco' en wij kunnen in ieder geval niet wachten om ze te zien op 26 maart in VERA!

Support: Bongloard
Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door oa. Thee oh Sees en Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) menig concertzaal met de grond gelijk maken.