Met Public Service Broadcasting hebben we iets moois in huis gehaald! Onder grote belangstelling speelde de Britse groep onlangs nog in Leeuwarden, maar we zijn nog lang niet uitgekeken en uitgeluisterd op PSB’s eigenzinnig mix van krautrock en educatieve opnames! Dat lees je goed!

Public Service Broadcasting’s combinatie van Krautrock, elfstedentocht, samples en electronica was een daverend succes op het Friese festival “Explore the North”. Ze combineerden archiefbeelden en –opnamen van de elfstedentocht van ’63 met live muziek en dat werkte heel goed samen. Het optreden in Leeuwarden was natuurlijk iets speciaals, maar ook hun niet-gelegenheidswerk is zeer de moeite waard. Het vorig jaar verschenen album “Inform - Educate – Entertain” werd zeer goed ontvangen (mooi plekje op Incubate) en laat een soort vrolijke, lichte, “indie”, krautrock horen verrijkt met educatieve samples en propaganda-opnames. The Independent: “They blend the voices of the past with the music of the present to astounding effect”.

Klinkt goed toch? Live vergezeld door projecties van archiefbeelden zorgt dit duo voor een meeslepend en spannend optreden waar je misschien nog wat van opsteekt ook!

- Hassán