Ontevredenheid met "burgerlijke" aspecten van de homorechtenbeweging en machogedrag in de punkscene van de jaren tachtig leidde tot de opkomst van queercore: een samenvoeging van queer en hardcore. Queercore: How to Punk a Revolution documenteert de ontwikkeling van deze anarchistische, alternatieve punk/LHBTQ-cultuur. Verscheidene aspecten van de queercore beweging worden bij langs gegaan - filmmakers zoals Bruce LaBruce, G.B. Jones en John Waters, evenals leden van Pansy Division, Team Dresch en Bikini Kill zijn enkele geïnterviewden die hun ervaringen van deze experimentele rebellie bespreken.

Geboren in 1984 en opgegroeid in Amerika, was queer filmmaker Yony Leyser, die nu in Duitsland woont, een fervent fan van punkcultuur in zijn jeugd. Hij verdeelde zijn eigen fanzines, die gebaseerd waren op de modellen uit de jaren tachtig. Zelfgemaakte queercore fanzines waren een belangrijk medium in een tijdperk waarin het internet en sociale media nog onbekend waren. In de film merkt men dan ook op dat de verdieping in details en individuele gebeurtenissen, alleen gemaakt kunnen zijn door een kenner van de queercore beweging. De uitspraken in de film benadrukken vaak de revolutionaire stuwkracht van deze subcultuur, die niet de acceptatie van de maatschappij, maar de omverwerping ervan in gedachten had.

Ondersteund door archiefmateriaal met fragmenten uit films en concerten, brengt Leyser een filmisch portret van een controversiële, opstandige scène. Men ziet de documentaire dan ook als een belangrijke bijdrage aan de historiografie van punkrock en de queer beweging.