Als band zijnde moet je toch wel enige indruk maken op het VERA publiek wil je drie maal op rij terugkeren naar de Grote Zaal. Radio Moscow is zo’n band. Voor degenen die ze, voor een of andere rare reden, al twee keer zijn misgelopen is er vanavond de kans om dit authentiek aanvoelende trio alsnog aan het werk te zien.

De groep vindt zijn oorsprong in 2003, in een garage ergens in Ohio. De 17-jarige multi-instrumentalist Parker Griggs mag hier in zijn eentje verantwoordelijk voor worden gehouden. Het in 2012 uitgegeven ‘3 & 3 Quarters’ bestaat eigenlijk uit een verzameling demo’s van toen Radio Moscow Radio Moscow nog niet was. Onder de naam Garbage Composal maakte Parker nog een soort rauwe garagetrash. Pas in 2007 kwam het titelloze debuutalbum met daarop die heerlijke psychedelische bluesrock songs die we van ze kennen. Uiteraard puilde de plaat uit van Parker’s jankende gitaarsolo's. Met de release van ‘Brain Cycles’ in 2009 werd hier een vleug stonerrock aan toegevoegd.

Het laatste echte album dat de groep de wereld in slingerde was ‘The Great Escape of Leslie Megnafuzz’ in 2011. Maar eigenlijk kan de band nauwelijks als groep worden bestempeld: naast het feit dat de plaat door Parker geproduceerd én geschreven is, heeft hij elk instrument zelf ingespeeld, met de uitzondering van enkele baslijnen. Geweldig! De fundamenten van garage en blues-rock komen samen en vormen een perfecte basis voor het betere wah-wah-fuzz-gitaar-solo-werk. De vintage klanken van bands als Led Zeppelin, the Jimi Hendrix Experience en the Allman Brothers Band komen ook op deze plaat weer goed naar voren.

De band heeft aangekondigd dit jaar nog met nieuw materiaal te komen, maar is niet helemaal duidelijk over wanneer precies. De nieuwe, enorm bluesy single die begin dit jaar werd getoond is in ieder geval een goede voorbode van wat er komen gaat. Dit in combinatie met Anthony Meier als nieuwe bassist, de stampende  drums van Paul Marrone en natuurlijk Parker met zes snaren in de hand gaat zorgen voor wederom een niet te missen live show!

Merijn