De Rotterdamse postpunkmachine Rats on Rafts geldt al jaren als een van Nederlands meest vooruitstrevende bands. Afgelopen voorjaar bracht de band hun langverwachte nieuwe plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths uit. Maar ook Rats on Rafts zag alle optredens rondom deze plaat door welbekende redenen uitgesteld worden en daarom kwamen zij op een gouden idee en kan de band nu Visions Of Chapter 3 presenteren, niet alleen een muziekfilm waarin de band voor het eerst het nieuwe album in zijn geheel live speelt, maar ook een waarin cinema, visuals, theater en dans samenkomen, om zo een unieke setting te creëren, waarbij het principe van een livestream duidelijk wordt overstegen!

Deze interdisciplinaire productie gemaakt door A Small Production Company biedt de mogelijkheid iets te doen wat in een normaal tourschema niet mogelijk zou zijn: verdieping brengen in de artistieke praktijk van Rats on Rafts en het publiek meenemen in de wereld van Excerpts From Chapter 3, een verkenning van herkenbare thema’s als eenzaamheid en escapisme.

Na afloop van de muziekfilm is er een Q&A met Rats on Rafts en A Small Production Company, dus blijf na afloop vooral nog even zitten! Dit belooft weer een memorabele Zienema avond te worden die bij sommigen wellicht herinneringen zal oproepen aan legendarische optredens te VERA waar fantastisch muziek werd opgeluisterd met iets prachtigs om naar te kijken. Mis dit maar niet of je zult voor eeuwig muzikaal-minnend Rotterdam moeten mijden, want je was er niet bij ....

Anna & david