De jongens van Peter Pan Speedrock houden wel van luide rockfeestjes met veel decibellen en bier. Om er zeker van te zijn dat ze niets missen, organiseren ze deze allemaal zelf. Zo staat in het laatste weekend van augustus het campingrockfeest Beaverfest in de Belgische Ardennen voor de deur en is er in december het traditionele Speedfest in Eindhoven Rockcity. Tussendoor wordt er nog even met drie powertrio's stevig doorgeragd tijdens de Revenge Of The Rock & Roll Monsters Tour: Peter Pan Speedrock zelf en hun Amerikaanse vrienden van Karma To Burn en Honky.

Tijdens de Revenge Of The Rock & Roll Monsters Tour wordt uiteraard ook Vera aangedaan. Eigenlijk weten we natuurlijk zo onderhand al lang wat er staat te gebeuren als Peter Pan Speedrock in Vera gaat spelen. De bierbrouwer stuurt handenwrijvend een aantal extra vrachtwagens deze kant op, onze barcrew kan letterlijk de borst nat maken en Oosterstraat en omstreken zal extra blij zijn, dat de concertzaal zo'n 14 jaar geleden geluidsdicht is gemaakt. In die zaal staat dan een dampende, bierzwetende meute los te gaan op de volvette Motörhead-drive van de band, die de ene na de andere song er uit beukt op een ongenadig hard volume en tempo. Dat kan Peter Pan Speedrock als geen ander, want dat heeft het trio sinds 1996 al een paar duizend keer gedaan in alle hoeken en gaten van de planeet. Na zo'n optreden zijn de mannen nog steeds niet moe, nee hoe kom je erbij! Als je niet oppast sta je zo om 10 uur 's ochtends nog spijkers met ze te slaan in Het Land Van Belofte.

Karma To Burn is eveneens geen onbekende op het Vera-podium, dit trio duwde eind vorig jaar nog een indrukwekkende vloeiende muur van instrumentale stoner-riffs door onze trommelvliezen. De band is midden jaren 90 opgericht in Morgantown, West Virginia, als iets als stoner eigenlijk nog in de kleine vloei smeult. Hoe het ook zij, Karma To Burn gaat aan de slag met opgeblazen en groovende zeventiger jaren hardrockriffs en dan hebben we het toch duidelijk over stonerrock. Alleen doet Karma To Burn dit instrumentaal, waarbij de gelaagde riffs een dergelijk boeiend en bulderend geheel vormen, dat je je niet eens afvraagt waar die zang nu blijft. Tegen die tijd ben je allang aan het meespacen in het universum van Karma To Burn. De band heeft een grote cultstatus, maar is door muzikale meningsverschillen vanaf 2002 een aantal jaren uit elkaar geweest. Sinds 2009 valt er echter weer volop te genieten van deze riffmasters.

De midden jaren 90 is een vruchtbare periode voor trio's, want ook superboogie-trio Honky uit Austin, Texas is opgericht in 1996. Butthole Surfers-bassist JD Pinkus is een van de oprichters van de band. Hoewel er ritmisch wel iets is te horen van de noise-invloeden, is Honky toch minder gekte en meer heel erg stevige down to earth rock. Dat iets als ZZ Top regelmatig wordt genoemd bij Honky ligt niet alleen aan de baarden en cowboyhoeden van de mannen, maar meer aan de riffs en zanglijnen in de nummers. Combineer die Texas rootsrock met iets als Pantera en Scratch Acid en ik zou zeggen, dat we bepaalde leden van een heel erg stevige lokale karaokerockband in het publiek terug moeten vinden.

- Dikkie