Ze maken sinds 1997 energieke punkrock en die energie weten ze dan ook ontzettend goed op het podium over te brengen. Ze hebben vier albums op hun naam staan en de laatste ‘The Wolf You Feed’ brachten ze afgelopen jaar uit.

Originele leden Mike Wiebe en Fadi El-Assad hebben met heel wat wisselende line-ups te maken gehad, maar dat weerhoudt ze er niet van om nog steeds goede muziek te maken. The Riverboat Gamblers waren in 2009 goed op weg in Nederland, met veel shows naar aanleiding van het album ‘Underneath The Owl’, maar van een echte doorbraak heeft het nooit mogen komen. Dat is wel heel jammer, want ik denk dat er genoeg mensen helemaal weg van kunnen zijn. Zeker als je ze live hebt gezien!‘The Wolf You Feed’ is vooral wat betreft de echt stevige nummers zeer goed ontvangen. Over de xylofoon is iedereen het ook eens, zoiets bizars verwacht je dan niet bij punkrock, maar het past er ontzettend goed bij. Over de ballads en ‘experimenten’ zijn de recensenten het dan niet eens. Waar de één het slappe hap noemt, is de ander weer heel enthousiast over deze ontwikkelingen. Persoonlijk vind ik het belachelijk om een muzikant af te rekenen omdat zijn stijl veranderd is, want we blijven met zijn allen niet eeuwig 17. Een muzikant schrijft vaak autobiografisch, en als persoon maak je natuurlijk verandering mee, het zou juist vreemd zijn als de muziek niet mee zou veranderen.

The Riverboat Gamblers is zeker een band die je live moet zien, zodat je weet dat ze nog steeds harde punkrock maken en wie ze in 2009 heeft gezien kan dat beamen!

-Elsalie