Romperayo brengt hun eigen prettig gestoorde en hedendaagse versie van cumbia en andere Colombiaanse tropische ritmes. Hun psychedelische maar o zo dansbare geluid balanceert op het grensvlak van muzikale gekte en genialiteit. Met behulp van stuwende bassen, gierende gitaarsolo’s, maffe orgeltjes en opzwepende drumpatronen wordt ieder publiek volledig ingepakt. Dit is muzikaal vuurwerk van het hoogste niveau.

Romperayo komt voort uit de nieuw Colombiaanse muziek scene die hun eigen muzikale wortels op een fascinerende manier herinterpreteert. Basis zijn de traditionele ritmes, maar die worden verpakt in een hedendaagse jas van electronica, seventies psychedelica en muzikale humor. Andere groepen uit deze scene zijn ondermeer Meridian Brothers, Frente Cumbiero en Los Pirañas. Pedro Ojeda, de drummer van Romperayo, is trouwens ook de drummer van Los Pirañas (nog 2e in de VERA Poll 2017). Goed, dat moet je wel een idee geven welke kant het ongeveer opgaat met de muziek van Romperayo.

_________________________

Huishoudelijke mededeling:
In verband met de grote toiletverbouwing deze zomer zullen er bij het concert van Romperayo al vervangende toiletvoorzieningen in de voorkamer (garderobe ruimte) geplaatst worden. Om de hinder enigszins te compenseren, ontvang je een consumptiebon bij de kassa.