De titel van het nieuwe album van Roosbeef laat ogenschijnlijk weinig te raden over. 'Omdat Ik Het Wil' staat er pontificaal op de hoes, waarmee zangeres Roos Rebergen lijkt te willen zeggen: “Kan me niet schelen wat jullie ervan vinden, zolang ik het maar tof vindt om te doen.” Geen verkeerde insteek voor een artiest die wat zinnigs wil toevoegen aan het muzikale landschap in Nederland. Rebergen gaat heerlijk haar eigen gang en weet op die manier volkomen te overtuigen. Toegegeven, ze heeft aan de Belg Tom Pintens een voortreffelijke producent (en nu ook vaste bassist), maar de volstrekt eerlijke logica in haar liedjes komt van binnen – niet van buitenaf.

Wie dacht dat Rebergen het 'kunstje' van haar eerste album, met de titel 'Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten', niet zou kunnen herhalen (laat staan overtreffen), heeft zich lelijk verkeken op de groeimogelijkheden van deze jonge artieste. Ze is beter gaan zingen, verschuilt zich minder achter het imago van schuchter en schattig meisje en lijkt zich meer en meer thuis te voelen in de spotlights. De nieuwe nummers zijn steviger aangezet en vertrouwen aanzienlijk minder op het pianogepingel van de frontvrouw. Ze zijn duidelijk bedoeld om ook live door een complete band ten gehore gebracht te worden.

Rond de albumrelease speelde Roosbeef in voltallige bezetting op het Naar Buiten-podium tijdens Into the Great Wide Open. Hoewel nog een tikkeltje ongeorganiseerd, maakte de show een uiterst positieve indruk op het aanwezige publiek (en zeker ook op ondergetekende). 3VOOR12-recensent Timo Pisart merkte terecht op: “Omdat Ik Dat Wil zit spannender en vernuftiger in elkaar dan haar voorganger, maar moet nog even indalen bij zowel band als publiek. Geef het een maandje en Roosbeef is verbluffend goed.” Die tijd is ruimschoots verstreken als Rebergen en band het Vera-podium betreden. Dus maak je borst maar nat!

Voordat Roosbeef de bühne betreedt is het vanavond eerst de beurt aan School Is Cool, de winnaar van Humo's Rock  Rally 2010. Deze in september 2009 opgerichte Antwerpense indiepopformatie zal door de vele festivaloptredens van het afgelopen jaar voor het gros van de bezoekers geen onbekende meer zijn. Op 18 oktober verschijnt het debuutalbum van de band en in de aanloop daartoe mogen de Vlamingen bij een drietal shows van Roosbeef in Nederland als support fungeren. School Is Cool staat bekend om de enthousiaste, energieke performance, dus reken maar dat hiermee de zaal goed wordt opgewarmd!

Weedebee