Sinds 1972 is Rudy actief als musicus in Groningen, waar hij snel de conclusie trok dat studeren aan de RUG niets voor hem was.
Bands waarmee hij optrad en albums uitbracht zijn o.a. Plant(1978, Lifelong Guarantee & singles), AA & The Doctors (1981, Wash Mah Brain en 1985, Cafe Racer) Tot zijn eigen genoegen was Rudy enige tijd vaste gastgitarist bij Whipster (2002, Strange en 2005, Road Apple)
Eigen projecten: Rudy L (1988, Boy From The Dessa), Bwana3 (1995, Bwana3) en R.& His Fascinators (2010, Rudymentary en 2013, Drummer Girl)

Sommigen herinneren zich nog zijn samenwerking met Rene van Barneveld (Urban Dance Squad) onder de geuzennaam In Nederland Door Omstandigheden (I.N.D.O.)

Begin 2015 wint Rudy de VERA poll over het jaar ervoor in diverse categorieën en in de zomer van 2015 brengt meervoudig British Blues Award winnaar Ian Siegal een album uit (One Night In Amsetrdam) met daarop een cover van Rudy's song Please Don't Fail Me (van album Drummer Girl)

Momenteel wordt gewerkt aan een boek (van de hand van schrijver/musicus/journalist Peter van der Heide) en een videodocu (door Teade Jagersma, Arno Cupedo en Josje Monroes) over Rudy Lentze (Bandung, 1954) met als rode lijn zijn Indo achtergrond.

Tijdens het concert in VERA doet in elk geval gastmusicus Thea Visser (Planet Orange) mee.

-------------

Maatregelen i.v.m. corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.

Kaartverkoop
- Duoseats: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.