Je zou Groningen haast een tweede thuis van Rue Royale kunnen noemen. Het muzikale echtpaar Ruth & Brookln Dekker verzorgt hier al jaren bijzonder fijne showtjes en heeft daarmee een trouwe en almaar groeiende fanschare opgebouwd. Diverse huiskamers hebben ze aangedaan, ze stonden op Noorderzon en Eurosonic en hebben al enige keren in Vera opgetreden. Sterker nog: deze avond staan ze er alweer voor de vijfde keer. En daar mag best op gedronken worden!

 Kwamen ze de laatste keer (mei 2012) hun album Guide To An Escape promoten, inmiddels ligt er alweer een nieuwe plaat klaar. Begin dit jaar heeft de band via Kickstarter geld ingezameld voor hun derde langspeler Remedies Ahead. In no time hadden dik 500 liefhebbers (waaronder ikzelf – ik ben dol op deze band!) zo’n 13.000 pond toegezegd, waarmee het crowdfundproject meer dan geslaagd was. Bij het tikken van dit stukje ligt de plaat praktisch klaar om verzonden te worden naar alle ‘backers’, maar meer dan eerste single ‘Set Out To Discover’ heb ik helaas nog niet gehoord. Die belooft echter alweer veel goeds.

Rue Royale maakt prettig in het gehoor liggende folkpop. Een gitaar, keyboard, bassdrumpje en een stel shakers – meer hebben de meeste nummers niet nodig. Maar wat het helemaal afmaakt is de verrukkelijke samenzang van het echtpaar Dekker. Het is moeilijk om niet op slag verliefd op ze te worden bij eerste beluistering. Dat is ook mij overkomen en ik kan je vertellen: de verliefdheid groeit alleen maar met de jaren. Dit is zo’n bandje waarbij het speelplezier er na honderden shows over de hele wereld nog altijd van afspat. En dat moet ook wel, want anders hou je het niet vol met zo’n intensief tourschema.

En als Ruth & Brookln niet onderweg zijn, zitten ze wel thuis wel druk albumhoesjes in te naaien of te bedrukken. Want Rue Royale doet werkelijk alles zelf. Dat zoiets zeer op prijs wordt gesteld, blijkt wel uit het reeds genoemde gemak waarmee de band via crowdfunding geld weet te verzamelen voor nieuwe albums. Benieuwd of je de verleiding kan weerstaan? Kom langs in Vera en bereid je vast voor op kippenvelopwekkende meebruller ‘UFO’ (check YouTube maar eens). Wie hierdoor niet meteen wordt ingepakt, krijgt van mij een biertje na afloop van het concert. Zo zeker ben ik van mijn zaak.

Weedebee

Update: Vandaag (30/08) heeft Rue Royale hun nieuwste single 'Set Out To Discover' van het nieuwe album 'Remedies Ahead' gereleaset en is te beluisteren via Youtube! Tevens is de single gratis te dowloaden via https://soundcloud.com/sinnbus/rue-royale-set-out-edit. 

Courtney Marie Andrews
Deze 23 jarige singer/songwriter begon op haar 14e met muziek maken en op haar zeventiende had ze al haar eerste album ‘Urban Myths’. Dit jaar heeft ze haar album ‘On My Page’ uitgebracht en is deze jonge dame constant op tour. Dit keer doet ze ook Vera aan en staat ze in het voorprogramma van Rue Royale. Kortom, mooie luisterliedjes, mooie avond!