Satan and Adam vertelt het verhaal van de eenmansband Sterling “Mr. Satan” Magee en harmonica-virtuoso Adam Gussow, twee blues muzikanten die elkaar vonden op de straten van New York in de jaren tachtig. Na gedesillusioneerd uit de muziekwereld te zijn gestapt speelde Mr Satan jarenlang als straatmuzikant op zijn vaste stekkie in Harlem. Als Adam op een dag vraagt of hij mee mag spelen is een muzikale band tussen de twee snel gesmeed. Tegen hun eigen verwachtingen in krijgen Mr Satan en Adam Gussow vervolgens steeds meer succes, totdat Satan op een dag zonder een woord verdwijnt.

Gefilmd over een tijdspanne van dertig jaar weet Satan and Adam een kleurrijk portret te schetsen van twee muzikanten die ondanks compleet verschillende achtergronden toch een hechte muzikale vriendschap hadden. En zo viert deze docu waar Vera als poppodium al decennia lang voor staat: de verbindende kracht van muziek.

Blijf die avond ook vooral nog even plakken om van live-muziek te genieten. Vera downstage heeft namelijk een extra editie met de Australische band Constant Mongrel.

Satan & Adam Trailer #1 (2019) | Movieclips Indie