Op 28 januari komt Savarah naar de kelderbar van Vera Groningen! En dat is een heugelijk feit want zowel dit genre als Franse bands zijn niet veel voorkomende aspecten van een Downstage concert. Het genre betreft namelijk een mixvorm van dreampop, jazz en ritmische invloeden uit de Bossa Nova. Dit alles wordt vervolgens overgoten met lang uitgetrokken vocals die aangevuld worden met toetsen en samples. Denk hier nog de Franse taal bij en de kelder begint wel erg dicht bij een zwoele zomerdag te komen. 

Bands zijn tegenwoordig zelf ook erg goed in het omschrijven van de eigen muziek zo beschrijft Savarah de muziek als volgt: “It seems like a French Blonde Redhead is making love to King Crimson in Brazil”. 

Met 1 album en 2 EP’s was 2022 duidelijk een productief jaar voor Savarah. De band heeft ook nog een politiek noot op de zang. Ze vinden de maatschappij erg verhard en willen dat hun dreampop een zachte oase is in de chaos. Over chaos gesproken, 28 januari is ook de week na Eurosonic, Jagersonic, Noorderslag, enzovoort, wat is er dan beter dan een kleine Franse oase aan de Oosterstraat 44, komt allen! WIETSE