In 2010 werd door VERA Groningen in samenwerking met het Productiehuis voor Popcultuur, kunstenaarscollectief Owsum en het Grand Theatre het avondvullende festival Scenery 2010 georganiseerd. Hier speelden 12 bands, verspreid over verschillende locaties in het Grand Theatre. Elke band had zijn eigen scene die perfect op (de muziek van) de band aansloot. Samen met de door Owsum vormgegeven aankleding zorgde dit voor zowel een visueel als muzikaal spektakel.

22 april zal dit multidisciplinaire concept worden voortgezet. Tijdens deze editie van Scenery zal Barn Owl uit de Verenigde Staten zijn kunsten gaan vertonen. Deze instrumentale band geeft de voorkeur aan interessante en bijzondere locaties, maakt tijdens zijn live shows gebruik van vele visuals en betrekt het publiek nog meer bij de muziek door een live ervaring neer te zetten. De band wordt vaak vergeleken met grootheden uit het genre zoals Sunn O))) en Earth en is dit jaar ook op het Roadburn Festival te zien.

Barn Owl zal vanavond ondersteund worden door het Nederlandse Teen Radiation. De elektronische psychedelica band is een project van Vincent Koreman, organisator van het Incubate festival en berucht van diverse groepen zoals The Travoltas, The House of Destructo, RA-X, Virgin Fang en Speedboat FC. Op het album 'Time Keeps Making Time Keeps Making' hoor je uitgesponnen riffs, borrelende electronica en repititieve beats. Denk aan Moon Duo of Blues Control.

De essentie van Scenery is om de sfeer van de show te versterken door een unieke setting te creëren. Door het dynamische karakter van de Grand Theatre zaal en de volmaakte combinatie van muziek en visuals zal Scenery ook bij deze editie niet alleen een geweldig concert zijn, maar een ware ‘experience’.

Locatie: Grand Theatre (met avondkassa)
Geen VERA maandkaart nodig.