Het uit New Jersey afkomstige Screaming Females komt naar VERA. Vanuit een overtuigende D.I.Y. instelling maakt dit trio bestaande uit Marissa Paternoster (gitaar/zang), Michael Abbate (bass) en Jarret Dougherty (drums) indierock in haar meest pure vorm. Denk aan Dinosaur Jr. en Sleater-Kinney. Screaming Females nam jarenlang hun eigen muziek op en boekte daarbij altijd zelfstandig hun shows. In 2007 verscheen hun debuutalbum ‘Baby Teeth’ samen met een 7” genaamd ‘Arm over Arm/Zoo of Death’, uiteraard in eigenbeheer uitgebracht.

Inmiddels heeft de band zich aangesloten bij Don Giovanni Records, dat hun DIY instelling deelt. In 2009 speelde Screaming Females een aantal verpletterende shows in New York wat ze een tour opleverde samen met The Dead Weather (Jack White). De jaren die daarop volgden leverden een reeks op van enorm goede platen met als meest recente album ‘All At Once’ dat eerder dit jaar verscheen. Hier staat o.a. een gastperformance op van niemand minder dan Brendan Canty, de drummer van VERA favoriet Fugazi.

De tweede band van vanavond is FEELS. Met een debuutalbum op zak dat is geproduceerd door fuzz-icoon Ty Segall timmert FEELS hard aan de weg. De garagerockformatie uit Los Angeles bestaat uit onder andere uit Leana Geronimo (bekend van solo-project Raw Geronimo) en singer-songwriter Shannon Lay. Het eerste album van de band is vernoemd naar FEELS zelf en kwam in 2016 uit op Castle Face, het label van Oh Sees frontman John Dwyer. Nu staat de release van een tweede album gepland met weer een fijne mix van psych, punk, garage en fuzz. Deze zal Post Earth gaan heten en verschijnt op 22 februari.