Serial Mom: de perfecte suburban huisvrouw die alles voor haar nucleaire gezin doet: het huis op orde houden, heerlijk koken, het afval netjes scheiden en gruwelijke moorden plegen. Deze cult-classic van John Waters is zo belachelijk dat hij geweldig is. 

John Waters werd bekend met zijn grensoverschrijdende cultfilms als Multiple Maniacs en Pink Flamingos. Met een slordig ogende maar doordachte DIY-stijl, flamboyante, genderqueer personages en schockerende scenes schopte hij hard tegen de gevestigde orde en censuur van Hollywood aan. Al snel werd de naam Waters bekend, dan wel berucht, in de Verenigde Staten. Vanaf de jaren tachtig begon hij meer toegankelijke stijl- en verhaalelementen toe te passen, waarmee hij zich steeds meer in de mainstream filmwereld bewoog met iconische films als Hairspray, Cry-Baby.

Met geweldig spel van Kathleen Turner en Sam Waterston, de meest bloederige wraakacties, wilde politieachtervolgingen en zelfs een verschijning van L7 heeft deze film het allemaal. Wat is nou een betere manier om dit Zienema seizoen af te sluiten? Komt dat zien!

-Lucas