Onder veel liefhebbers van hedendaagse post-punk en wilde liveshows is het een bekende naam, Shame. Deze formatie bestaande uit 5 jonge heren, werd gevormd in de Queen’s Head pub in Brixton, het voormalige hoofdkwartier van Fat White Family. Zij richtten de band op in 2014, nadat ze elkaar leerden kennen door gemeenschappelijke vrienden van bands als Goat Girl, HMLTD en Dead Pretties.

In 2017 stond Shame al eens in VERA, het jaar erop brachten ze hun debuutalbum uit genaamd ‘Songs Of Praise’. Deze klonk vooral viezig, gefrustreerd en humoristisch, maar ook ontzettend catchy. Dit smaakte zowel voor ons als voor hun naar meer. En wat fijn, want we krijgen ook meer. Het tweede album genaamd ‘Drunk Tank Pink’ kwam begin 2021 uit. De band heeft een iets andere wending genomen met het maken van dit album. Deze klinkt inventiever, spannender en dus in zekere zin experimenteler dan op het debuut dat nog betrekkelijk rechtlijnig en schreeuwerig klinkt. Nu is de band meer artpunk dan postpunk met elk nummer onder hoogspanning. Dat levert neurotische muziek op die niettemin uit de luidsprekers davert, wringend, schurend én swingend.

Eerder creëerden ze al fikse moshpits op festivals als London Calling, Eurosonic, Lowlands en Into The Great Wide Open. Nu komen ze terug naar Vera om dit nog eens dunnetjes over te doen.

shame - Nigel Hitter (Official Video)
shame - Live in the Flesh (Molten Jets Film)