Shantel toert inmiddels al een jaar of vijf met exact dezelfde formule en dezelfde nummers langs de grote en kleine podia van Europa. Waarom hij met exact hetzelfde werk jaar na jaar teruggevraagd wordt? Een concert van Shantel is een 100% gegarandeerd feest. Een lach, een traan, maar vooral heel veel blije balkan- en zigeunerpop. Shantel weet op onnavolgbare manier de muziek waar hij mee grootgebracht is (en overduidelijk ontzettend veel van houdt) te vertalen naar het feestende publiek. Waar je bijvoorbeeld vorige maand bij Goran Bregovic heel duidelijk met een publiek te maken had dat uit liefhebbers bestond, staat er bij Shantel een zeer kleurrijk en veelzijdig publiek volledig uit het gezamenlijke dak te gaan.

Shantel was al voor de balkan-beats hype aan druk in de weer als DJ met zijn Bucovina club in Berlijn. De twee bekroonde compilatiealbums waarop hij traditionele muziek mixt met club en techno zijn zo’n beetje de aanzet geweest van de hele beweging, maar om hem daarbij weg te zetten doet zijn werk echt tekort. Met zijn eigen albums en concerten gaat hij veel organischer en traditioneler te werk, maar hij richt zich qua opbouw en tempo (en typische club-euforie momenten) echt op het uitgaanspubliek en leidt zijn band met strakke hand. Dat hands-on aspect van het DJ-en en aansluiten bij de stemming van het publiek heeft hij zeker meegenomen in zijn carrière als muzikant. Je avond op pad is bij Shantel in goede handen!

Na de uitverkochte en zeer geslaagde vorige keren staat Shantel hier amper een jaar later weer op de planken. Geen nieuw album en waarschijnlijk geen nieuwe nummers, maar met gewoon weer een jaar extra feestervaring klaar om jullie precies te geven waar je voor komt: een broeierig, gepassioneerd en uitgelaten zigeunerfeest! Toeters! Bellen! Noroc!

-Hassán