Een VERA jaar is tegenwoordig niet meer compleet zonder dat Shantel tenminste één keer op de planken heeft gestaan. Deze keer extra bijzonder, er is namelijk zowaar een nieuw album en het heet ANARCHY+ROMANCE! Het is een prachtig rommelig, veel minder beats georiënteerd album geworden. De sound is veel organischer en erg “band”-achtig. Absoluut een goede match voor onze club!

Shantel was al voor de balkan-beats hype aan druk in de weer als DJ met zijn Bucovina club in Berlijn. De twee bekroonde compilatiealbums waarop hij traditionele muziek mixt met club en techno zijn zo’n beetje de aanzet geweest van de hele beweging, maar om hem daarbij weg te zetten doet zijn werk echt tekort. De vele Jiddische/Klezmer invloeden en de Roemeense klanken maken Shantel veel meer dan “Balkanpop”. Het nieuwe album is daar meer dan ooit bewijs van en steekt met kop en schouders (wederom) boven de rest van het genre uit.

Tot dusver is elk concert van Shantel beter geweest dan de vorige. Wat deze mister aan feestervaring opdoet met jarenlang non-stop toeren langs grote en kleine clubs, festivals en dorpsfeesten door heel Europa grenst aan het onvoorstelbare. Alle mensen die eerder zijn geweest weten precies wat ik bedoel (en hebben vast al hun ticket  uit de voorverkoop, geen slecht idee overigens) en de rest kan ik van harte aanbevelen om langs te komen! Veel plezier alvast!

Harm.

Het nieuwe album 'Anarchy & Romance' is nu uit en te beluisteren op Spotify